Black Friday slimme speaker gekte

Over een week is het weer zo ver. Op vrijdag 23 november as. start het jaarlijkse Black Friday weekeinde in Nederland en België weer. In de aanloop naar die ‘koopgekte’ informeren & inspireren wij je graag over de slimme speaker. Het gebruik van een slimme speaker in huis en op de werkvloer neemt namelijk een grote vlucht. De Black Friday slimme speaker koper is zowel man als vrouw en meestal 35+ in leeftijd. De slimme speaker wordt gebruikt als persoonlijke digitale assistent. Of als basis voor een slim huis in combinatie met handige smart home toepassingen.

Black Friday slimme speaker aanbiedingen voor Google Home en mini.
Black Friday slimme speaker aanbiedingen

En de populariteit daarvan stijgt snel. Zeker sinds de introductie in Nederland van de Google Assistent en de slimme speaker Google Home. Het naderende Black Friday weekeinde zal naar verwachting dan ook stevig aan die groei bijdragen. De komende dagen gaan we namelijk heel veel communicatie in de media rondom Black Friday zien. En de slimme speaker zal daar een onderdeel van zijn.

oorsprong Black Friday

In de Verenigde Staten is Thanksgiving Day één van de belangrijkste feestdagen van het jaar. Deze valt altijd op een donderdag en de dag daarna hebben de meeste mensen vrij. De term Black Friday werd voor het eerst in 1965 in Philadelphia gebruikt als verwijzing naar de enorme verkeersdrukte in en om de stad op de vrijdag na Thanksgiving. Krijgen we dit jaar dan ook een Black Friday slimme speaker gekte? De detailhandel gebruikt het lange Black Friday weekeinde en heel veel populaire producten als de gekke start van de kerstaankopen. Om de mensen naar de winkels te trekken, adverteren veel winkels met speciale aanbiedingen en super lage prijzen. Er zijn winkels die al midden in de nacht open gaan en tot die tijd staan er al rijen consumenten om de extreem laag geprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen.

Op YouTube zijn komische filmpjes daarvan te zien, zoals bijvoorbeeld onderstaande situaties…

Black Friday is populair. Dit jaar ook voor slimme speaker?

winst vanaf Black Friday

Er is nog een andere theorie over het ontstaan van de naam. Rond 1981 werd voor het eerst gesuggereerd dat winkeliers vanaf die dag zwarte cijfers schrijven. Dus winst beginnen te maken in dat kalenderjaar. Los van de werkelijke waarheid geeft dat wel aan hoe belangrijk het Black Friday weekeinde is. Ook in Nederland en België  wordt door de detailhandel handig op onder meer Black Friday slimme speaker deals ingesprongen door gekke aanbiedingen.

wat is een slimme speaker

Een slimme speaker is in essentie een luidspreker waar ook één of meerdere microfoons in zijn verwerkt. Daarnaast is die speaker aangesloten op een internet netwerk. Door het koppelen van die speaker met een digitale assistent ontstaat een slimme speaker. Via die speaker kun je dan bijvoorbeeld de weerverwachting opvragen via Google, muziek afspelen van je Spotify playlist of je slimme Philips Hue verlichting bedienen.

Er zijn inmiddels veel merken slimme speaker op de markt zoals Sonos, Apple, Google en Amazon.
Black Friday brengt ruim slimme speaker aanbod… wat te kiezen?

welke slimme speakers zijn er

Inmiddels zijn er diverse merken slimme speakers in Nederland op de markt. De Google Home is verkrijgbaar in een normale en mini variant. Daarmee kun je de Nederlandse versie van de Google Assistent aanroepen. En slimme apparaten bedienen die met de Assistent werken. Het Amerikaanse Amazon biedt voor Nederland een Europese versie aan van de Echo speaker. Die is in zowel klein, middel als grote variant verkrijgbaar via onder meer de Nederlandstalige webwinkel van Amazon. Met de Echo kun je gebruik maken van de Engelstalige versie van Alexa. Dat is een digitale assistent die door Amazon op de markt is gebracht en wereldwijd dusverre het meest aantal gebruikers heeft op slimme speakers.

Als laatste zijn de Sonos One en Sonos Beam in Nederland beschikbaar. Sonos is een Amerikaanse speaker fabrikant die inmiddels een aantal speakers voor Nederland voice ready – en daarmee slim – heeft gemaakt. Alexa werkt in veel landen al op Sonos speakers, maar officieel nog niet in Nederland omdat er nog geen Nederlandse Alexa is. Daarnaast wordt de Google Assistent in 2019 aan het Sonos platform toegevoegd.

Sonos heeft samen met HAY een kleurig assortiment Spnos One ontwikkeld.
 Sonos One tijdelijk in leuke, hippe kleuren leverbaar.

Black Friday slimme speaker aanbod

Wat is er nu leuker dan je dagelijks leven vanaf  het Black Friday weekend te verrijken met een gloednieuwe digitale assistent. Lekker praten, vragen stellen, dingen laten doen… wat wil je nog meer? De verwachting is dat er veel aanbiedingen zullen zijn rondom slimme speakers en (leuke) smart home toepassingen. Denk daarbij aan de Google Home, de Amazon Echo en de Sonos One. Maar ook aan slimme deurbellen, thermostaten en verlichting. Hét moment dus om te kopen als je dat toch al van plan was. Slimme speakers zijn bij veel (online) retailers te koop. Denk daarbij onder meer aan bol.com, BCC, Coolblue, Experten MediaMarkt.

donkere dagen met slimme assistentie

Los van Black Friday weekeinde is de periode november tot en met half januari bij uitstek een moment waarop we dit soort leuke en handige gadgets kopen. De  verwachting is dan ook dat de adoptie van slimme speakers en andere intelligente assistentende de komende drie maanden minimaal zal gaan verdubbelen. Enerzijds door de aandacht vanuit fabrikant en retail en de beschikbaarheid van Nederlandse varianten. Maar anderzijds ook door de scherpe aanbiedingen en sterke prijsdalingen die naar verwachting zullen volgen. Sluit jij je ook aan bij deze groep…

blijf op de hoogte…

Wil je wekelijks op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen in digitale assistentie, slimme speakers en smart home toepassingen, schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief!