Sonos & Google Assistent

Na een eerdere samenwerking met Amazon’s Alexa komt Sonos nu ook met de integratie van Google Assistent in de slimme speakers Sonos One en Sonos Beam. Volgens een bericht van de Amerikaanse fabrikant uit California op 1 november jl. zal deze ondersteuning  naar verwachting begin 2019 beschikbaar zijn. Een concrete maand of kwartaal wordt nog niet genoemd. Sonos maakte eveneens bekend dat enthousiaste gebruikers zich nu al in kunnen schrijven voor een besloten bètatestprogramma met Google Assistent. Dat programma zal enkele maanden duren en wordt uitgevoerd ‘om de ervaringen goed te krijgen.’

Assistent wat later

De oorspronkelijke opzet was om de Assistent al in 2018operationeel te hebben, maar Sonos heeft meer tijd nodig. De integratie met de Google Assistent zal automatisch via een software update verlopen. Gebruikershoeven – naast het downloaden van de software – daar niets bijzonders of extra’s voor te doen.

Alexa populair

In diverse (Engelstalige) landen ondersteunt Sonos al wel een slimme assistent. Met de Sonos One en de Sonos Beam is het in diverse landen mogelijk Alexa aan te roepen en gebruik te maken van al haar slimme toepassingen zoals informatie, hulp in je dagelijkse taken en aansturen van je het slimme huis. In de Verenigde Staten is het gebruik van Alexa populair. En maakt het bezit en gebruik door Amerikanen van smart assistents via slimme speakers grote stappenvoorwaarts. In Nederland kan Alexa via de Sonos speakers officieel niet worden bediend. Wel levert Amazon in Nederland de Europese versie van de Echo speakerwaar de Engelstalige Alexa in is geïntegreerd.

Via de blog van Sonos is de voortgang van deze ontwikkeling te volgen.