Sonos

wat is je plan?

Sonos is gemaakt voor muziekliefhebbers door muziekliefhebbers. En begon dan ook niet met een plan maar met een missie: de wereld helpen beter te luisteren. En deze pioniers in draadloze audio maakten daarna een plan om op basis van die gedurfde visie voor de toekomst van home audio heel zorgvuldig de technologie uit te denken die nodig was om die visie werkelijkheid te laten worden. Inmiddels zijn we vele stappen verder, is Sonos een grote aanbieder van multiroom speakers en hebben ze hun sporen in de digitale draadloze audio zeker wel verdiend.

Als bredere stap in haar visie heeft Sonos in 2017 een ook slimme speaker geïntroduceerd; de Sonos One. En deze is in 2018 aangevuld met een slimme soundbar; de Beam. Beide speakers kunnen met onze stem worden bediend. En bieden de services van Amazon’s digitale assistent Alexa aan om ons leven leuker, makkelijker en spannender te maken. Inmiddels zijn er meer dan 50 streaming (muziek) diensten die via Sonos aangeboden worden, beschikken ze over meer dan 500 patenten en zijn ze actief in zo’n 60 landen wereldwijd.

En welke Sonos speaker je ook kiest… Sonos speelt het allemaal af. Van de meest populaire streamingservices, on demand internetradio en je favoriete podcasts tot luisterboeken en je eigen collectie downloads. Alles waar je graag naar luistert. Alle muziek ter wereld. En nog meer. Veelgebruikte diensten zijn onder Apple music, TuneIn, Spotify, deezer, juke, Google Play Music en storytel

we gaan door

Eind 2017 kondigde Sonos een samenwerking aan met Ikea waarbij de Sonos technologie verwerkt zal gaan worden in Ikea meubelen. De eerste producten worden in 2019 verwacht. Sonos is in 2002 gesticht, is beursgenoteerd en heeft het hoofdkantoor in Santa Barbara, California, Verenigde Staten.