Sonos One

De slimme speaker Sonos One is een compacte maar krachtige, slimme & draadloze multiroom speaker met heel veel mogelijkheden. Naast de slimme speaker functies, is de One vooral een volwassen luidspreker. De slimme speaker Sonos One speelt niet alleen muziek, radio, podcasts en audioboeken  af. Maar kan en doet nog heel veel meer. Je kunt daar ook je eigen on-the-spot bestanden en playlists voor gebruiken.

slimme speaker Sonos One in woonkamer. Je perfecte digitale assistent.
slimme speaker Sonos One is handig in huis

Maar met de slimme speaker Sonos One  kun je vooral alles gewoon en lekker ongestoord via je wifi netwerk draadloos streamen. Gebruik daarvoor internet, je tablet of een smartphone. De One doet het prima in z’n eentje, maar vindt het toch fijner met z’n tweeën. Koppel twee verschillende One’s in dezelfde ruimte op eenvoudige wijze via je eigen wifi netwerk aan elkaar – en pouf – je hebt een stereo setje met kamervullend geluid.

slimme speaker Sonos One ook buiten

De  vochtbestendigheid maakt de slimme speaker Sonos One geschikt voor iedere ruimte in en om het huis. Dus ook voor badkamer, terras en tuin. Je hebt wel een stopcontact en (draadloos) internet nodig. De slimme speaker Sonos One beschikt namelijk niet over een accu of bluetooth.

slimme speaker Sonos One ook buiten te gebruiken

Haperend wifi? Niet fijn… maarvoor de One geen probleem. Verbind je slimme speaker via de ethernet poort gewoon met je netwerk. Je kunt er zelfs voor kiezen om één slimme speaker Sonos One in je woonkamer én één in je slaapkamer te zetten. Daardoor geniet je in elke kamer van dezelfde of juist van verschillende muziek. In welke ruimte neem jij de slimme speaker Sonos One niet?

slimme speaker Sonos One in elke ruimte in huis!?

De slimme speaker Sonos One belooft kamervullend geluid. Daarvoor zijn onder meer twee D-klasse versterkers ingebouwd. Die zijn zeer nauwkeurig afgestemd op de drivers en de akoestiek van de speaker. Verder is de One voorzien van een tweeter voor de heldere en duidelijk hoge frequenties. Maar ook van een midwoofer voor de zangpartijen en diepe & rijke basklanken. Door die combinatie en de krachtige efficiënte fourcore processor ontstaat altijd een intens, krachtig en helder geluid dat je gehele kamer vult. Wat je vanzelfsprekend naar smaak in kunt regelen met instelbare bass & treble functies. Zowel per kamer als voor meerdere kamers tegelijk.

Als je twee verschillende Sonos One speakers in dezelfde kamer op zeer eenvoudige wijze via je eigen wifi netwerk als paar koppelt, dan geniet je zelfs van stereogeluid. En kun je – na eenvoudige koppeling met de Sonos PLAYBAR, de Beam en/of de SUB– de slimme speaker Sonos One gebruiken als element in een volwassen 2.1 muzieksysteem met premium geluid.

slimme toekomst

De slimme speaker Sonos One is gebruiksvriendelijk en op meerdere manieren te bedienen. Traditioneel’ via het handige touch ’n swipe bedieningspaneel op de bovenzijde. Daarmee bedien je onder meer volume, track en spelen/pauze . Maar ook digitaal via de gebruiksvriendelijke Sonos app. Daarmee kun je werkelijk alles bedienen en inregelen. De app is beschikbaar is voor Android en IoS. Je kunt ook de app van je favoriete muziekdienst gebruiken.

Sonos One ik keuken. Handig met koken.
slimme speaker Sonos One met stembediening. Handig met koken en keuken.

Maar – en dat maakt de de slimme speaker Sonos One zo leuk – deze speaker is ook voorbereid op de toekomst door ingebouwde stembediening en slimme assistentie van bijvoorbeeld Alexa of Google Assistent. handig voor alle kamers in huis. Maar denk ook aan de keuken bij het koken van mooie recepten. Voor het luisteren maakt de One  gebruik van zes ‘far field’ microfoons en mist daardoor geen woord. Ook niet op afstand. De One is zelfs op een agnostisch platform gebouwd. Dat betekent zoveel dat meerdere slimme assistenten via de One hun diensten kunnen verlenen. En je dus niet beperkt bent tot één keuze; en dat vinden wij erg handig.

Deze functies zijn officieel in Nederland nog niet actief. Maar met bijvoorbeeld een Amazon account prima in te regelen. In de toekomst wordt de officiële mogelijkheid voor stembediening via een software update. En het is nog niet bekend wanneer de update beschikbaar is. Daarnaast is de One al wel compatibel met AirPlay op Apple iOS-apparaten. 

privacy

Luistert de slimme speaker Sonos One dan de hele dag met ons mee? We hebben al eerder geschreven over de manier waarop bijvoorbeeld de Google Assistent en Amazon’s Alexa met onze privacy omgaan. Luisteren kan bij de One aan én uit. Een brandend led lampje zorgt ervoor dat je altijd weet of de microfoon van je speaker actief is. En uitschakelen daarvan kan via de mute knop bovenop de speaker, waarbij de led-indicatoren de status, mute-stand en gesproken feedback aangeven.

One & Google Assistent

In 2019 zal Google Assistent in de Sonos One geïntegreerd worden. Dat betekent dat de One alles kan zoals boven beschreven. Maar dan met behulp van de slimme assistentie door de Google Assistent.