Google Home

De digitale Google Assistent kan veel; heel veel! Van het afspelen van je favoriete muziek tot het beantwoorden van allerlei trivia vragen. Maar er is meer; veel meer; namelijk Google Home! Dat is een slimme speaker waarin de Nederlandse Google Assistent is verwerkt. Via deze slimme speaker kun je niet alleen muziek luisteren en bellen, maar heb je een eigen handsfree hulp in huis.

Google Home gaat naadloos op in iedere interieurstijl.
Google Home is de nieuwe slimme speaker  in Nederland

Google Home lekker slim

Praat tegen de slimme speaker. Vraag hoe laat jouw eerste afspraak staat vandaag of  wat voor weer het wordt. Vraag het laatste nieuws op bij NU.nl, BNR, NOS of het ANP. Laat je favoriete muziek afspelen via YouTube Music of Spotify. Dim je het licht van je slimme Philips Hue verlichting of zet de temperatuur in de woonkamer lager via je Nest thermostaat. Naast het gebruikelijke beantwoorden van vragen en uitvoeren van opdrachten, kan de Assistent via Google Home namelijk een heel scala aan andere slimme apparaten aansturen. En zo een compleet intelligent huis beheren. En dat allemaal in het Nederlands. Hoe mooi is dat?!

1-2-3

Googel Home mini en Chromecast is een mooie combinatie.
Google Home werkt perfect met Google Chromecast

Verbind Google Home via bluetooth met de Google Home app op je smartphone en vertel wat je de slimme speaker wilt laten doen. De mogelijkheden lijken eindeloos. Koppel de Home met je Google Chromecast en stream spraakgestuurd je video’s en Netflix content via de speaker naar je televisie. Of verbind de speaker met andere Google Cast ondersteunde speakers.

Google Home in twee varianten

Er zijn twee varianten in Nederland beschikbaar. De grootste speaker levert een fantastische geluidskwaliteit en is daar ook specifiek voor ontworpen. Het slimme audiodesign bevat high excursion luidsprekers voor zowel kraakheldere hoge tonen als diepe lage tonen.

De Google Home Mini is de kleinere versie. en past door zijn formaat in elke ruimte in huis. De Mini is goedkoper maar net zo slim. Zelfs muziek afspelen waarbij de geluidskwaliteit wel beduidend minder is dan van de Home. Leuk is dat je (de) twee speakers ook met elkaar kunt laten praten. Zo kun je bijvoorbeeld de Mini gebruiken als intercom.

privacy

Google Home is ontworpen met onze privacy in gedachten. Zodra Home “Hey Google” of “Oké Google” hoort, gaan er vier LED-lampjes branden. Zo geeft Home aan dat Assistent naar je luistert en wacht op je vraag of opdracht. De detectie hiervan gebeurt alleen via de microfoon op het apparaat zelf.

een dame fluistert 'psssst' in het oor van een andere dame
Google Home luistert niet altijd mee

Verder hebben zowel de Google Home als de Mini een schakelaar, waarmee je de microfoons kunt uitzetten. Om Google Home te kunnen gebruiken moet je wel toestemming geven voor het volgen van je digitale activiteiten via je Google account. Daarnaast bewaart Google Home al je vragen en opdrachten. Deze zijn ook letterlijk terug te luisteren op de ‘mijn activiteit’ pagina in je Google-account. Maar ook met een paar klikken weer te verwijderen.

slim huis

Er zijn inmiddels legio toepassingen om met Google Assistant een slim huis en leven te creëren. Via de slimme speakers zoals de Google Home kun je ook allerlei apparaten in je smart home bedienen. Denk daarbij aan de Philips Hue lampen. Maar ook derden kunnen de Google Assistant integreren in speakers, koptelefoons, huishoudelijke apparaten en nog veel meer. Zo gaat bijvoorbeeld Sonos de Google Assistent inbouwen in hun speakers. En hebben Lenovo en JBL in de Verenigde Staten al speakers  beschikbaar met ingebouwd display en waar de Assistent in is verwerkt. Een greep uit een aantal merken en toepassingen die perfect samenwerken; soms zelfstandig, soms met gebruik van een hub:
Nest familie (learning Thermostat / camera’s) – Netgear Ario familie(camera’s)  – Ring familie (deurbel /camera’s) – Philips Hue verlichting – Kvikset deursloten – Canary view – Fibaro– iRobot stofzuigers – Honeywell – Neatmo – Tado – Osram.

Naast het aansturen van devices is Assistent ook vooral een bron van informatie en een drager van diverse moderne digitale services.Via de Home-app integreer je verschillende andere diensten met de Assistent. Denk daarbij bijvoorbeeld aan IFTT – Spotify – Uber – Google  calender – Google Play Music – Pandora –TuneIn – Iheart radio.

superieur?

Hoewel Assistent één van de jongste assistenten is, lijkt het momenteel wel de meest intelligente assistent te zijn. Waardoor ook de Google Home snel de Nederlandse huishoudens zal gaan veroveren. Google Home kan bijvoorbeeld tot zes verschillende personen onderscheiden op basis van de verschillen in hun stem. En kan dan ook persoonsgebonden ‘actions’ uitvoeren.En ook nog eens in onvervalst Nederlands; echt wel tof!

Zet je Engelse verie gewoon om naar Nederlands

Goed nieuws overigensvoor iedereen die al een Engelstalige versie in huis heeft staan… je kunt gewoon Nederlands als taal instellen en vanaf daar gebruik maken van alle functionaliteiten die in Nederland worden geboden.