ontmoet max

Max is een sportieve kerel, 35 jaar jong, accountmanager, woont samen  en is altijd optimistisch. Hij vindt het belangrijk om gezond te blijven. Familie en gezin staan hoog in zijn prioriteitenlijst. Hij wordt binnenkort weer vader en is daar dan ook veel mee in de weer. Zijn ouders wonen vlakbij. Zij zijn  happy 60 plussers en hij helpt hen graag bij allerhande klussen. Max houdt verder van eenvoudig design en is daadkrachtig ingesteld.

Max heeft zowel in zijn keuken als in zijn woon- enslaapkamer een Google Home speaker staan. Daarmee maken hij en z’n vriendin veelvuldig en intensief gebruik van de Google Assistent; de Nederlandstalige digitale assistent van Google. Zorgen over zijn privacy heeft Max niet. Google weet toch al alles van hem en de toegang tot zijn huis via zijn wifi router en zijn internet verbinding zijn goed afgeschermd. Daarnaast kan hij de microfoon uitzetten wanneer hij wil.

Met Google Assistent en de slimme speaker Google Home bedient Max dus al zijn slimme apparaten in zijn slimme huis. Max heeft de Home niet alleen aangeschaft als muziek speaker en als grappige gadget die je leuke vragen kunt stellen, maar heeft met allerlei slimme toepassingen zijn leven een stuk leuker, beter en makkelijker gemaakt.

beeld van Google Home slimme speaker in de keuken
Google Home maakt je leven makkelijk

Met de Google Home heeft hij namelijk heel veel apparaten van veel verschillende merken met elkaar verbonden. En zo z’n eigen slimme ecosysteem in huis opgezet wat hij gewoon met z’n stem bedient. Hij kan dus eenvoudig onder meer de verlichting, de thermostaat, de muziek en zelfs de stofzuiger met z’n stem laten doen wat hij wil. Of zelfs automatisch de lichtsterkte en kleur aanpassen als hij een romantische playlist van bijvoorbeeld Spotify via de speaker aanzet.

Want Google Assistent – en daarmee dus de Google Home slimme speaker – werkt met alle grote merken, slimme apparaten en populaire services. Denk daarbij onder meer aan Philips Hue, LIFX  en IKEA TRADFRI verlichting, aan de Toon, Nest, Tado, Netatmo en Honeywell thermostaten, de Ring en Nest deurbellen en aan de  Neato slimme stofzuiger. Maar ook aan slimme camera’s die zelfs gezichten herkennen en diverse veilgheidssensoren zoals rook- en koolmonoxidemelders.  Zo is er altijd wel een slimme oplossing te bedenken voor Max zodat hij z’n leven vooral ongecompliceerd kan blijven leven. Die gekke afstandsbediening of gecompliceerde app’s zijn niet meer nodig…

07:00 | gaap-gaap

Wakker worden is niet het favoriete moment van Max. Maar de Google Assistent maakt het beginnen aan een nieuwe dag stukken beter…

man zet 's ochtend wekker uit
met Google Home wordt je een stuk fijner wakker

Vergeet namelijk zoemende, ketterende en klagende wekkers. Max wordt wakker met z’n favoriete muziek uit z’n ochtend playlist via de Google Home speaker in z’n slaapkamer op het juiste volume. Terwijl Max z’n vriendin een morning kiss geeft gaan de lampen langzaam aan en verkleuren van warm wit naar energiek daglicht. Zodra Max onder de douche stapt, warmt de slimme thermostaat het huis op naar de gewenste temperatuur van 21 graden, warmt de koffie automaat zich op voor een heerlijke dubbele espresso en maakt het huis zich zo klaar voor Max. Wakker worden voelde voor hem nog nooit zo goed….

10:15 | is daar iemand?

Tijdens een werkbespreking krijgt Max een bericht op z’n smartphone. Er staat iemand voor de deur…

met een slimme deurbel ben je altijd thuis

Voordat hij het zelf doorhad, is de bezoeker echter al gezien door slimme deurbel van Max. Het is de bezorgdienst die de boodschappen af komt leveren die Max die avond daarvoor had besteld. Terwijl z’n slimme camera automatisch een foto maakt, babbelen ze samen even via de speaker van z’n slimme deurbel. Dan opent Max de deur op afstand via z’n slimme deurslot zodat de bezorger zijn boodschappen in z’n koelkast kan zetten. Als hij weggaat trekt hij de deur weer dicht en krijgt Max automatisch een bericht.

12.43 | happy birthday

De lunchbreak is altijd wel even een handig moment om online wat zaken te regelen vindt Max.

een kaart voor Nora met opschrijft happy birthday Nora
ook een verjaardagscadeau bestel je snel even met Google Assistent

Na zijn dagelijkse vegetarische wrap, wandeling in het nabijgelegen park is Max dan ook online te vinden. ‘Hey Google, praat met bol.’ Komend weekend viert een vriendin van Max haar verjaardag. En hij gaat met behulp van Billie – de chatbot van online warenhuis bol.com – op zoek naar een passend cadeau. Billie helpt Max een handje met diverse vragen over leeftijd, budget en interesse. En Max is erg tevreden over de suggesties.

Hij koopt gemakkelijk en het aanbevolen boek ‘bucketlist reizen’. Daar zal Nora erg blij mee zijn!

15:07 | oogje in ‘t zeil

Als je al je devices op een slimme manier met je Google Assistent en Google Home hebt verbonden, houd je altijd alles automatisch in huis in de gaten; waar je zelf ook bent.

Max is met behulp van diverse sensoren, camera’s en detectoren eigenlijk altijd wel thuis. ’s Middags net na de teabreak komt er een melding van de slimme camera op de achtergevel die beweging vaststelt in z’n tuin. Soort van loos alarm; de buurjongens die per ongeluk de bal de tuin in hebben geschoten en die op komen halen.

witte hond heeft in keuken alle toiletrollen afgerold
met een slimme camera houd je alles in en om het huis in de gaten

Max maakt gelijk van gelegenheid gebruik om even de een blik te werpen op z’n hondenpup via de slimme camera de in keuken. Geen goed nieuws….

18:08 | welcome home

Max rijdt naar huis. En verlangt na een lange dag werken een thuis dat helemaal voor hem klaar staat als hij aankomt. Zodat onmiddellijk de ‘zen’ modus weer aan kan.

rustgevend beeld van gouden tempel in Kyoto - Japan
met Google Assistent kom je thuis meteen tot rust

Met de Google Assistent is dat niet zo moeilijk. Die zorgt er voor dat je met een warm welkom ontvangen wordt. Zodra Max van kantoor wegreed, kreeg z’n slimme thermostaat via geofencing een seintje. En wist zo – rekening houdend met de verkeerssituatie – dat de temperatuur in huis om 18:10 echt 21 graden moet zijn. Zodra Max tegen die tijd de oprit oprijdt, gaat de slimme verlichting in de woonkamer aan. Maar alleen als het donker is buiten, want Google Assistent weet wanneer de zon onder gaat. Maar ook springt het deurslot open en wordt Max bij binnenkomst welkom geheten met z’n favoriete afspeellijst. Wat kan het leven toch mooi en makkelijk zijn…

19:50 | op een onbewoond eiland

Max is op zoek naar een vakantie. Hij wil dit jaar graag naar een verre en warme bestemming.

‘Hey Google, praat met KLM’. Max praat altijd graag met BB, de smartbot van KLM. Op basis van enkele eenvoudige vragen stelt BB aan Max enkele bestemmingen voor. En gaf daar meteen een korte uitleg over. Curaçao sprong daar voor Max meteen uit. Dat zal het dan ook moeten worden… Via BB regelt hij ook meteen zijn ticket. Fluitje van een cent… Aansluitend vraagt Max via zijn Google Home KLM ook nog om reisadvies. En volgens KLM wordt het tijdens de vakantie van Max tropisch warm in Willemstad…

21:10 | houd het spannend

Zowel Max als zijn vrouw zijn liefhebbers van films en spannende series. En willen daar zo goed en intens mogelijk van genieten; genieten zoals het hoort.

een stel kijkt naar een film in home cinema setting
Met Google Assistant heb je een cinema setting in een oogwenk

‘Hey Google; start de cinema’ – en pouf – de perfecte thuisbios wordt samengesteld.  Met één commando wordt de woonkamer aangepast. De slimme lampen dimmen naar het juiste niveau, de temperatuur gaat een graadje hoger, de televisie springt aan en verbindt direct met de lampen achter de banken voor een nog intensere kijk ervaring. Het geluid gaat automatisch naar de multiroom speakers en… ready to go! Max hoeft alleen nog de juiste serie op Netflix te kiezen. ‘Hey Google speel…’ en het bingewatchen kan beginnen… de perfecte thuisbioscoop, met precies de apparaten die jij wil. Heel eenvoudig; gewoon via je Google Home!