zelflerend

Het klinkt vanuit de benaming logisch. Zelflerende intuïtieve assistentie maakt zichzelf steeds slimmer. En leert vooral van jou. Van jouw gewoonten. En van je gebruiken, patronen & voorkeuren. Kortom van jouw dagelijks leven. En dat zelflerende vermogen wordt steeds volwassener. En wordt met slimme software, met logische algoritmen en met kunstmatige intelligentie omgezet naar intuïtieve assistentie.

Zelflerende intuïtieve assistentie geeft meer tijd en ruimte voor gezinsleven zoals een gezellig gezinsdiner.
meer zelflerende intuïtieve assistentie is meer quality time

Dat alles komt je dagelijks goed van pas. Op heel veel momenten en op heel veel plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan extra gemak, maar ook aan besparing van tijd. En die kun je weer besteden aan bijvoorbeeld een gezellig diner met het hele gezin.

intuïtieve assistentie is handig

Een apparaat met zelflerende intuïtieve assistentie word niet per definitie met je stem of met een andere device bediend. En dat is het grote verschil met de zogenaamde voice assistents. Door het zelflerende vermogen gaat de assistent jou namelijk leren kennen. Zelfstandig en zonder hulp van iets anders. En zal daarmee  jouw ritme, gewoonten en gebruiken (her)kennen. En juist dat maakt je leven intuïtief. Precies zoals slimme assistentie er uit moet zien. Een heel goed voorbeeld van zo’n toepassingen is de Nest zelflerende thermostaat.

het principe 

Op basis van de Nest leggen we het principe van zelflerende intuïtieve assistentie uit. Een normale digitale thermostaat programeer je zelf. Je vertelt de thermostaat vooraf precies hoe de temperatuur zich over de dag moet bewegen. En dat doe je voor iedere dag van de week. Een zelflerende thermostaat werkt anders. Je vertelt de eerste paar dagen na de installatie wat je wilt. Dat doe je door simpelweg de tempratuur lager en hoger te zetten. Daardoor leert de thermostaat welke temperatuur jij fijn vindt. En vooral op welke momenten. Aansluitend begint de zelfprogrammering en leert hij verder. Ook doordat jij wellicht zelf op momenten de temperatuur nog handmatig aanpast.

Nest zet de temperatuur zelfs automatisch lager wanneer hij vaststelt dat er niemand thuis is. En voorkomt zo dat een leeg huis wordt verwarmd. En dus nutteloos energie wordt verbruikt. Ook houdt een slimme thermostaat op ieder moment rekening met de weersomstandigheden. Daardoor wordt de verwarming heel precies in- of uitgeschakeld. En brengt daarmee het comfort wat jij wenst; zonder verspilling van energie.

Met de Nest slimme thermostaat kun je tot 20% energie besparen. Deze thermostaat is overigens onderdeel is van een breder assortioment. Er zijn diverse slimme Nest devices voor in en om het huis. En die praten allemaal naadloos met elkaar. Denk onder meer slimme camera’s en een slimme deurbel.

maak(t) je leven slim

Intuïtieve zelflerende assistenten kunnen dus geheel zelfstandig functioneren. Maar kunnen ook aangesloten zijn op een voice platform. Denk daarbij aan Amazon’s Alexa of de Google Assistent. Met zo’n voice assistent kunnen ze andere devices aansturen die met datzelfde platform praten. Die technologie wordt ook steeds intelligenter en efficiënter. En zal op termijn in staat zijn om alles in huis vanaf een centrale plaats te bedienen. Van huishoudelijke apparaten tot het volume van de radio. Maar ook de veiligheid & beveiliging van je woonomgeving. Denk daarbij aan slimme camera’s met gezichtsherkenning. Maar ook aan rook-, brand- en koolmonoxide melders. 

De zelflerende intuïtieve assistentie geeft een hele nieuwe kijk op onze eigen persoonlijke wereld.
met zelflerende intuïtieve assistentie een andere kijk op persoonlijke wereld

Door de verdere ontwikkeling van kunstmatige intelligentie bedienen we straks niets meer met de hand of via een scherm. Alle devices en systemen gaan dan mee in ons ritme. En passen zich aan ons dagelijks leven en onze voorkeuren aan.

intuïtieve assistentie is de toekomst

Deze intuïtieve systemen zijn in onze ogen dé toekomst. En gaan leiden tot een compleet nieuwe inrichting van ons dagelijks leven. En van ons huishouden. Maar vooral invulling geven aan echte smart homes en een echt slim leven. 

Smart homes en slimme producten communiceren via het Internet of Things (IoT)  Ze ‘praten’ zo met de mens maar ook vooral met elkaar. Denk daarbij aan de zelflerende thermostaat om het huis te verwarmen. Maar ook aan slimme verlichting voor sfeer, veiligheid en beveiliging  en aan de zelfdenkende robotstofzuiger . Die brengt eerst de (woon)kamer voor zichzelf in kaart en begint dan aan de klus. Ook de slimme koelkast die een seintje geeft als de melk op is. Of een zelfdenkende wasautomaat die zelf vaststelt hoe intensief de vervuiling is. Allemaal slimme, zelfdenkende intuïtieve assistentie met een scala aan oplossingen. Door deze toepassingen worden zowel ons huis, als onze werkomgeving en ons gehele leven comfortabeler, veiliger en gezonder. Want ook de smart health toepassingen zijn in opkomst. Van een slimme bloeddrukmeter tot gecompliceerde toepassingen in de moderne geneeskunde.

smart health toepassingen kunnen verder ontwikkeld worden door zelfdenkende intuïtieve assistentie
smart health toepassingen geven een voorsprong

ifttt – if this than that

We maken op deze manier naar de toekomst ons leven dus steeds makkelijker, leuker en beter. Door het zelflerende en zelfdenkende vermogen van die slimme hulpjes wordt je eigen leven uiteindelijk volledig intuïtief. Daardoor weet jouw eigen leven precies wat jij wilt. Dat is wellicht een (nog) wat filosofische formulering. Maar het beschrijft wel wat het is. Want al deze devices worden gedreven door kunstmatige intelligentie. En zijn zo in staat om zich zelfstandig aan omstandigheden aan te passen. Zonder onze tussenkomst. Er is daarnaast een technologie die ons leven nog makkelijker kan maken. Slimme intuïtieve assistentie gaan daar volop gebruik van maken.

IFTTT logica in zelflerende intuïtieve assistentie maakt meer mogelijk. . Je krijgt een bericht als de watertemperatuur meer dan 90 garden is. Of als de vuilnisbak bijna bol is.
IFTTT maakt samen met zelflerende intuïtieve technologie veel mogelijk

Die technologie is eigenlijk meer een stuk logica. De ‘als-dit-dan-dat’ logica. Door die intelligentie kun je namelijk dingen volgordelijk laten gebeuren. Stel dat je wekker, warmwater ketel en koffie automaat via een voice assistent met elkaar kunnen praten. En stel dat het alle drie zelflerende devices zijn. Door het zetten van je wekker weet je warmwater ketel precies wanneer je gaat douchen. En dus hoe laat je heet water nodig hebt. En na die verkwikkende ochtend douche staat je cappuccino in de keuken klaar. Automatisch voorbereid toen jij de douche uitzette. Zo zijn er ontelbare patronen te bedenken. Programmeerbaar via toepassingen als het Amerikaanse IFTTT of uit zichzelf lerend; gewoon zoals jij dat wilt of omdat jij dat wilt.

slimme elektra

Er zijn ook systemen die via een ‘dom’ elektra netwerk een huis superslim kunnen maken. Het Zwitserse digitalSTROM maakt gebruik van kroonsteentjes die de rekenkracht hebben van een vroegere Commodore 64 computer. Deze kroonsteentjes kunnen op willekeurige plekken in een elektriciteitsnetwerk worden geplaatst. En geprogrammeerd worden om slimme dingen ons te doen. Ook in de eerder genoemde ifttt opsomming. Denk bijvoorbeeld aan het laten zakken van de zonwering als de zon gaat schijnen.

help zelflerende intuïtieve assistentie verder

Om al deze nieuwe ontwikkeling goed over onder het voetlicht te brengen, spannen diverse partijen in Nederland zich voor ons in. Denk niet alleen aan fabrikanten en belangenorganisaties zoals Uneto-VNI en de consumentenbond. Maar ook aan winkelorganisaties zoals BCC, MediaMarkt, Coolblue en bol.com. Middels nieuwe initiatieven, voorlichting, inspiratie en uitgebreide assortimenten worden de juiste stappen naar een slimme toekomst gemaakt. Hierdoor zijn wij in staat om de voordelen van slimme intuïtieve assistentie volledig te benutten.

niet vergeten…

Je intelligente apparaten hebben een goed netwerk nodig. Daarvoor zijn heel veel mogelijkheden.
zorg voor een perfect netwerk

Zelflerende intuïtieve assistentie is gedreven door zelfdenkende devices met slimme software en kunstmatige intelligentie. Het gaat in ieder geval veel verder dan alleen voice assistents en slimme speakers. Die natuurlijk wel onderdeel zijn van slimme assistentie. De slimme speaker wordt daarbinnen eerder het cement tussen de slimme zelfdenkende bouwstenen dan een zelfstandig element. Maar we hebben – voorlopig – voor een goede werking van dat alles vanzelfsprekend wel een goed netwerk in huis nodig.