Apple HomePod

De Apple HomePod is de slimme speaker van Apple. Net als de Google Home en de Amazon Echo, is de Apple HomePod namelijk uitgerust met een slimme assistent en zo dus met je stem te bedienen. Het is namelijk Apple’s persoonlijke assistent Siri die huist in de HomePod. De HomePod werd door Apple aangekondigd in juni 2017 en is geïntroduceerd in februari 2018. De HomePod is de eerste innovatie van Apple na de Apple Watch. Qua muziek prestatie heeft de HomePod mooie specificaties. De HomePod is namelijk uitgerust met een krachtige woofer, heeft de Apple A8-chip aan boord en is volledig compatibel met de muziekdienst Apple Music.

eerste stappen met Apple HomePod

De HomePod is de eerste slimme speaker van het Amerikaanse huis Apple. De fabrikant uit Cupertino in de Verenigde Staten maakte er dan ook veel werk van. De HomePod is plm. 17 centimeter hoog en ziet er aantrekkelijk uit met een buitenkant van gaasweefsel. Qua technologie combineert de HomePod de intelligentie van Siri met een flinke woofer en zeven tweeters. Dat levert genoeg volume en een behoorlijke bas. De speaker wordt aangestuurd door de A8 chip van Apple. Deze wordt ook gebruikt in de inmiddels wat oudere iPhone 6 (+). De speaker houdt rekening met z’n omgeving en kan echo’s filteren en de geluidskwaliteit teoptimaliseren.

Apple HomePod staat goed in je interieur
Apple HomePod stijlvol vormgegeven

Voor de stemherkenning zijn er zes microfoons ingebouwd. Deze horen en herkennen iedere stem. Ook als de muziek op een stevig volume staat. Dat betekent dat de HomePod gemakkelijk door iedereen – op afstand – bediend kan worden. Om zo bijvoorbeeld lekker je favoriete nummer te beluisteren. Roep Siri aan door ‘hey Siri, ik vind dit nummer leuk’ en de speaker leert zelfs van je voorkeuren. Op basis daarvan kan Siri nog betere suggesties naar je doen. Apple maakt het overigens heel duidelijk op de HomePod als Siri actief is. Op de bovenkant van de speaker brandt dan een golvend lampje.

Apple HomePod ook multiroom speaker

Door toepassing van de Airplay technologie van Apple is de HomePod ook te gebruiken als multiroom systeem. Dat betekent dat je meerdere speakers in huis hebt die je draadloos met elkaar verbindt. Die speakers spelen dan in iedere kamer hetzelfde af. Of juist niet. De keuze is aan jou. Een belangrijke fabrikant van multiroom speakers is bijvoorbeeld Sonos

HomePod ook in slim huis

De HomePod koppelt technologie aan je slimme huis. De digitale assistent werkt namelijk ook samen met accessoires en apparaten die compatibel zijn met de Apple HomeKit. Denk daarbij aan slimme verlichting zoals Philips Hue verlichting. Maar ook aan slimme thermostaten. Apple wil met de HomePod een centraal en onmisbaar onderdeel zijn van je huiskamer.

Siri praat Nederlands

Het grote voordeel van de HomePod is dat Siri al jaren Nederlands spreekt. Dankzij stembediening is de HomePod altijd in de buurt, zodat je bijvoorbeeld het laatste nieuws kunt horen, de weersverwachting of de verkeerssituatie. En zo dus optimaal gebruik kunt maken van Siri.