hippe sonos

Naast standaard zwart en wit is de slimme Sonos One speaker vanaf vandaag-  5 november 2018 – tijdelijk ook leverbaar in vijf  hippe kleuren. Deze komen uit het 2018 kleurpallet van het trendy Deense design brand HAY. De kleuren zijn vooral rustig en dragen de mooie namen als pale yellow, soft pink, vibrant red, forest green en light grey. Er is een beperkte serie aangemaakt, dus levering is zolang de voorraad strekt.

Deens design

De samenwerking tussen Sonos en HAY werd afgelopen april in Milaan tijdens de Salone di Mobile aangekondigd. HAY is een Deens meubel- en woonaccessoire merk uit Kopenhagen en werd opgericht in 2002 door Mette en Rolf Hay. Het merk laat zich inspireren door de stabiele bouwwerken uit de architectuur en de dynamiek van de mode. Mette Hay stelt dan ook over deze serie Sonos speakers : “voor mij moet ieder voorwerp zijn eigen verzameling kleuren hebben, die kunnen passen bij een ruimte of juist contrast creëren voor een grotere impact”.

HAY voor Sonos One Limited Edition Collection

Sonos One

Sonos One is een slimme speaker die verschillende voice services ondersteunt.  En onder meer muziek, podcasts en audio boeken uit meer dan 80 verschillende content bronnen af kan spelen. Daarnaast kan de Sonos One in Nederland bijvoorbeeld als basis dienen voor Alexa; de slimme assistent van Amazon. Met een Amazon account en de Alexa app, heb je dan ook – naast een krachtige geluidskwaliteit – meteen een omvangrijke digitale assistent in huis. Alexa is echter nog niet in de Nederlandse taal beschikbaar.

slimme home sound

Als onderdeel van een slim home sound systeem werkt de Sonos One verder naadloos samen met andere Sonos speakers zoals de Play 3 de Soundbar en de Beam en brengt zo onder meer draadloos muziek in iedere kamer van je huis.